Известие

Collapse
No announcement yet.

Ел. схема на фаровете

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Boby Покажи съобщение
    Не, случи се в паркинга на мола и бързах за среща и не го пробвах. Този пин 11 + при контакт от контактния ключ ли идва?
    Да от контактния ключ през предпазител F5 (най-левия на втория ред - 10 амперов) от него през букса F пин 4 от таблото с предпазителите отива на няколко места, в т. ч. и на пин 11 от буксата на модула на калника.
    Ако в такъв момент махнеш F5 и контактът не изчезне, означава че нещо връща +12 V в този кръг.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Утре ще пробвам да го махна като стане проблема и ще пробвам клюкарката.
      Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
      Opel Astra J
      ex:
      Alfa Romeo 164 2.5TD
      Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
      Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Нещо много лошо се ебава с мен тази кола. Снощи се държа по един начин днес по друг.

Сега модула за фаровете работеше дори и при пуснати перки( което означава, че не се губи + при контакт на бушонното табло в калника), но пак неможеше да се изгаси докато въртят. Като махна предпазител F5 изгасва контакта. Въпросната клюкарка е зеления модул до бушонното табло под волана нали?

П.П. откачих синята букса на клюкарката и нямаше никакъв ефект. Контакта си остана.
        Last edited by Boby; d.m.y г., 09:52.
        Opel Astra J
        ex:
        Alfa Romeo 164 2.5TD
        Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

При положение, че махайки F5 напрежението изчезва означава, че неговото наличие не е в резултат от неизправност на консуматор в този токов кръг. Сега остава да се локализира токовият кръг от който идва въпросното напрежение.
          За целта когато възникне проблема сваляй последователно предпазители F1, F2 и F16 и виж кога ще изчезне нежеланото захранване. Това са останалите 3 предпазителя, които са в един и същ токов кръг с F5.
          Пробата с клюкарката е добра новина

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

Контакта изчезва след като махна Ф16
            Opel Astra J
            ex:
            Alfa Romeo 164 2.5TD
            Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Да уточним пак нещо важно:
              Допълнителният DRL модул в момента вързан ли е?
              Ако не е, трябва да прекъснеш проводника към пин 11 от буксата на таблото на калника и да видиш дали ще го има проблема.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Откачих модула от пин 11 и в момента го няма проблема. Ще покарам малко без да пипам нищо да видя.
                Opel Astra J
                ex:
                Alfa Romeo 164 2.5TD
                Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Ако проблемът не се прояви повече, можеш отново да свържеш модула към пин 11 но през диод, ориентиран с анода към пин 11 и катода към модула.
                  Това трябва премахне проблема. Нормално такъв модул не би трябвало да създава такава паразитна връзка между извода който се свързва към постоянния + (червения извод) и + от контакт (жълтия).
                  Можеш така, както е разкачен модула да премериш съпротивлението между тези 2 извода. Предполагам, ще премериш нещо близо около 0 ома, което не е нормално.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Ако се окаже, че е от него проблема въобще няма да го връзвам, а директно ще и го набутам в гърлото на овцата от която го взех.
                    Opel Astra J
                    ex:
                    Alfa Romeo 164 2.5TD
                    Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Случват се такива работи, за съжаление.
                      Ако има начин връщай го и си вземай паричките.
                      Ако не си твърдо против ползването на дълги на понижена мощност като дневни и ако не си с ксенон на дългите, мисля, че това е много добър вариант, още повече, че вече си готов с инсталацията. Само трябва да размениш релетата и това със запоените проводници да стане за дългите.
                      Мини някой ден да го видиш в действие. Не ща да правя реклама, но при мен и при още трима мои приятели това модулче за 20 лв. работи перфектно.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

Не ми се иска да светят дългите за дневни само защото крушките греят и ще опушват фаровете, а ксенона на късите не се нагрява и няма да има този проблем.
                        Opel Astra J
                        ex:
                        Alfa Romeo 164 2.5TD
                        Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Можеш да бъдеш сигурен в това, че 35 ватова ксенонова крушка нагрява много повече отколкото 55 ватова халогенна на 20 или 30 % от мощността си. До момента съм видял няколко рефлектора с изгоряло покритие именно от 35 ватов ксенон ползван като дневни светлини.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

Ще го връщам модула заради проблемите които ми създава, а и защото ми пуска фаровете на 10,9 волта на стартер.

Тази вечер карах на климатик, перките въртяха през цялото време и на 1-ва и на 2-ра скорост и никакъв проблем с колата. Гаснеше всеки път дори и въртейки перките на 2-ра скорост. Ще покарам още няколко дена за да съм сигурен, че всичко е наред.
                            Opel Astra J
                            ex:
                            Alfa Romeo 164 2.5TD
                            Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

може вътре в самия модул да са сбъркани проводниците. мен ми се струва че са разменени +контакт и +постоянен.
                              свържи +контакт директно на +акумулатор. свържи масата към -акумулатор. постави мултицета на съпротивление и мери между червения и жълтозеления преди и като запалиш.
                              после направи същото но на +акумулатор постави червения и мери съпротивление между жълт и жълтозелен.
                              това ще важи ако модула е изпълнен с реле, което е най-вероятно.
                              но най-добре послушай екотроник и вържи един модул на дългите на 20-30%.
                              точка

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                                Мини някой ден да го видиш в действие. Не ща да правя реклама, но при мен и при още трима мои приятели това модулче за 20 лв. работи перфектно.
                                От днес съм с това модулче което препопоръча и за сега работи без проблем.
                                Благодаря за помощта и извинявай за загубеното време.
                                Opel Astra J
                                ex:
                                Alfa Romeo 164 2.5TD
                                Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Working...
                                X